Beste schipper, betrokkene, geïnteresseerde
De Tjalkenraceorganisatie zoekt opvolgers: enthousiast organisatietalent, doeners met een hart voor tjalken en andere bolkoppen. De race organiseren is leerzaam, goed voor je netwerk in de watersportwereld en het staat mooi op je CV. Krijg je hier een blije bolkop van en wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via info@tjalkenrace.nl
Hoort, zegt het voort!

Verslag 2013: Joost Martijn wint Tjalkenrace 2013

Zon, wind en veel golven leverden tijdens de 10e Tjalkenrace weer prachtige zeilplaatjes op. Er werd aan boord hard gewerkt en dat leverde twee mooie races op.
Op zaterdag konden we tijdens twee wedstrijden volop genieten van het mooie zeilweer en heeft iedereen een fantastische dag beleefd.

Zondag gingen de grote tjalken vol vertrouwen de haven uit, de kleinere schepen besloten in de haven te blijven liggen vanwege de dikke oostenwind die veel golven veroorzaakte.

Terwijl de wedstrijdorganisatie de boeien uitzette, meldde meerdere schepen zich af vanwege het onstuimige weer. Toen de meerderheid besloot niet te starten, is de wedstrijd afgeblazen.

Daarom werd de uitslag van zaterdag gelijk de definitieve uitslag:

1. Overwinning
2. Tiid scil 't leare
3. Pallieter
4. Zorg met Vlijt
5. Fosta
6. Eendracht
7. Balder
8. De jonge popke 
9. Vertrouwen
10. Vrouwe Rikje
11. Wending 
12. Tijd zal het leeren
13. De Vrouw Dina
14. Elizabeth

In het novembernummer van de 'Spiegel der Zeilvaart' is de cover aan de Tjalkenrace gewijd.

Op onze Facebookpagina Tjalkenrace Medemblik staan alle foto's van Tjalkenrace 2013.

We bedanken iedereen voor het geslaagde weekend en zien jullie graag weer terug in 2014 tijdens het laatste weekend van september: 27+28 september.